poniedziałek, 18 lipca 2011

Bananowo - jogurtowa letnia pasja dla zabieganych

W letnie wieczory często mam ochotę na odrobinę słodyczy. Lekki a zarazem bardzo treściwy deser, który nie wymaga długiego czasu (trzeba tylko pamiętać by przygotować wcześniej galaretkę) przygotowywania i równie szybko znika ze stołu co się na nim pojawia.

Składniki:
  • duże opakowanie jogurtu typu greckiego
  • dwie łyżeczki miodu
  • jeden banan
  • 2 łyzeczki soku z cytryny
  • pół galaretki cytrynowej
  • kilka listków świeżej mięty
Przygotowanie:
Jogurt grecki mieszamy z miodem.


Banana obieramy, kroimy na plasterki i skarpiami sokiem z cytryny. Galaretkę (wcześniej przygotowaną) kroimy w kostkę.


Do pucharków nakładamy po 3 spore łyżki jogurtu, dodajemy banany i ponownie polewamy jogurtem. Wierzch deseru przybieramy galaretką która posypujemy pokrojonymi listkami mięty.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz